Mit tegyen, amíg megérkezik a darus autómentés?

Darus autómentéssel a speciális helyzetek is megoldhatók, legyen szó akár mélygarázsból, akár árokból való mentésről. Hívjon minket bizalommal Ön is! 

Elakadni az autóval mindenképp kellemetlen, hiszen senki sem szeret az út szélén várakozni, közben pedig elkésni az úti céljáról. Ez a helyzet azonban lehet még kellemetlenebb, ha történetesen egy mélygarázsból nem tud kijutni műszaki hiba vagy karambol miatt, esetleg árokba csúszott. Ilyen esetekben általában darus autómentésre van szükség. De mi a teendő, amíg megérkeznek a szakemberek? 

Első a biztonság! 

Minden esetben a biztonság a legfontosabb. Helyzete válogatja, hogy mikor mi a legjobb megoldás, de mindenképp meg kell előzni, hogy még nagyobb baj történjen. Gyakran megesik például, hogy az autópályán lerobbant autóban ülve várják a segítséget a leálló sávban, pedig ez rendkívül veszélyes. Ilyenkor el kell hagyni a járművet – mindenkinek az anyósoldal felé – és biztonságos távolságra kell menni, a védőkorlát mögé. 

Hívjon szakembert! 

Ha mindenki biztonságban van, hívjon segítséget! Az autómentőnek szüksége lesz a helyszín pontos meghatározására, ehhez nagy segítség lehet, ha bekapcsolja a GPS-t az okostelefonján. Lényeges információ még, hogy mi történt, a jármű milyen típusú, mozgatható-e és persze az is, hogy hozzá lehet-e férni vagy darus autómentésre van szükség. 

Vegye fel a kapcsolatot a biztosítóval! 

Amíg várakozik, érdemes beszélni a kötelező biztosítójával is, mert sok esetben megtérítik a mentés költségét vagy annak egy részét. Ha baleset történt, és anyagi kár is van, akkor a kárbejelentő lap kitöltése is hasznos. 

+1 hasznos tanács: a telefont mindig tartsa kéznél, hogy elérhető legyen, ha például az autómentő hívja a helyszín pontosítása érdekében. 

Csapatunk egyszerű, tréleres és darus autómentést is vállal. Amennyiben szeretné igénybe venni a szolgáltatást, hívjon minket bizalommal! Igyekszünk a lehető leghamarabb a helyszínre érkezni és lebonyolítani a mentést. Gyorsan, megbízhatóan és kedvező áron dolgozunk, válasszon minket, ha segítségre van szüksége! 

További bejegyzéseink

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

Senki nem szeret arra készülni, hogy az utazás darus autómentéssel ér véget, mégis jó tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval. Ezeket mutatjuk be a következőkben! Az autómentés kritikus szerepet játszik a közúti közlekedésbiztonságban, azonban akadnak olyan...

A felkészülés és az autómentés árak

A felkészülés és az autómentés árak

A felelős autós közlekedés része, hogy mindig van egy vészforgatókönyv. Mutatjuk, mire érdemes figyelni és mit érdemes tudni az autómentés árát illetően! Az autómentés létfontosságú szolgáltatás, amelyre bármikor szükség lehet, ha úton vagyunk. Mindannyian szeretjük...