A balesetek kiszámíthatatlanok, de a budapesti autómentő nem az

Egy budapesti autómentőnek sok dolga van, mert sajnos balesetek minden egyes nap történnek. A mi feladatunk, hogy a bajból kisegítsük az autósokat.

Az autózás halálos lehet

Nincsen közlekedés baleset nélkül, ezt mindenki tudja, aki utazott vagy vezetett már forgalomban és kevésbé forgalmas utakon. A legtöbb embert ért már baleset vagy tanúja volt egynek, akár többnek is. Hiába a baleset megelőzést célzó intézkedések, a közlekedési balesetek számának visszaszorítása komoly kihívásnak bizonyult régen és bizonyul ma is. Ez már csak azért is megoldandó probléma, mert a statisztikák szerint az egész világon vezető haláloknak számít a tinédzserek körében az autóbaleset.

Minden évben több, mint egy millióan halnak meg közutakon és több millió ember szenved valamilyen sérülést. Ezek alapján az a szomorú ténymegállapítás, hogy a közlekedési baleset, mint halálok a világon szerepel a leggyakoribbak között, méghozzá az első ötben.

Jól tudjuk, hogy autóval vagy egyéb járművel közlekedni nemcsak sűrű forgalomban jelent rizikót, de egy kihalt országúton is érhet valakit baleset. Egy járművel fának ütközni, belehajtani egy másik járműbe súlyos sérüléseket tud okozni és magát  a járművet is totálkárossá tudja tenni. Azoknak a sofőröknek, akik rendszeresen vezetnek, érdemes észben tartania, hogy milyen veszélyek leselkednek rájuk, ha becsukják maguk mögött a jármű ajtaját.

A balesetek kialakulásának fő okozói

Mi az az ok, ami a legelső helyen szerepel, ha a balesetekről van szó? Nem mondunk újat, ha a gyorshajtást nevezzük meg. Tehát az emberi tényező sajnálatos módon jelentős kockázatnak számít. A szabályok be nem tartása, a figyelmetlenség súlyos következményekkel jár, mégis újra és újra elkövetik ezeket.

A sofőrök közül a nők leggyakrabban tolatás közben okoznak balesetet, míg a férfiak a sebességhatár átlépése és a közlekedési táblák figyelmen kívül hagyása miatt. A szabályok azért vannak, hogy a közlekedés biztonságát fenntartsák, mégis gyakran megszegik őket a sietős vagy türelmetlen sofőrök. A követési távolság be nem tartása és az elsőbbség adás elmulasztása nagyon könnyen vezethet koccanáshoz és sajnos vezet is. A sofőrök gyakran keverik bajba magukat és természetesen másokat is, amikor alkoholos befolyásoltság alatt ülnek volán mögé.

Szükség lehet komolyabb felszereltségű autómentőre is, ha egy jármű például felborul vagy árokba csúszik. A darus autómentés ilyen súlyos esetekben a helyszínen képes a reménytelennek tűnő helyzeteket is megoldani. A külső tényezők közrejátszása is könnyen vezethet egy autóst fának vagy árokba. A fényviszonyok óriási hatással vannak arra, hogy mit lát vagy mit nem lát az autós. A köd, a sűrű eső vagy a sötét éjszaka mellett a tűző napsugarak is befolyásolják a látási viszonyokat. Egy rossz szögben érkező fénynyaláb könnyen elvakíthat a legrosszabb pillanatban.

Ne feledjük a mobiltelefonokat se, amiket nem kellene elővenni vezetés közben, ám a rakoncátlan gyerekek vagy állatok is el tudják terelni a figyelmét a sofőrnek. Az egyik legérdekesebb rizikót a tüsszentés jelenti, ami váratlanul csap le és gyakran tud végzetes galibát okozni.

A munkánk az, hogy minél több, bajba jutott járművet behozzunk az utakról, illetve bárhonnan, ahol a jármű szorult helyzetbe került. A feladatunknak csak úgy tudunk a legeredményesebben eleget tenni, ha minél többször indulunk el a bázisról. Ennek érdekében a cég non stop autómentést végez, az ügyfelek a nap bármelyik órájában tudják hívni. Amikor szüksége van az autómentő járművünkre és a kollégáink szakértelmére, hívjon minket, a S.O.S. autómentőt azonnal, a honlapunkon található telefonszámon!

További bejegyzéseink

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

Senki nem szeret arra készülni, hogy az utazás darus autómentéssel ér véget, mégis jó tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval. Ezeket mutatjuk be a következőkben! Az autómentés kritikus szerepet játszik a közúti közlekedésbiztonságban, azonban akadnak olyan...

A felkészülés és az autómentés árak

A felkészülés és az autómentés árak

A felelős autós közlekedés része, hogy mindig van egy vészforgatókönyv. Mutatjuk, mire érdemes figyelni és mit érdemes tudni az autómentés árát illetően! Az autómentés létfontosságú szolgáltatás, amelyre bármikor szükség lehet, ha úton vagyunk. Mindannyian szeretjük...