Autómentés: Ön hív minket, mi pedig tesszük a dolgunkat

Autómentésre a  balesetek helyszínén van szükség a leggyakrabban. A felkészült utazók ilyenkor tudják, hogy mi a teendő. Akik nem, azoknak most röviden összefoglaljuk.

Mit tegyen a helyszínen, ameddig nem érkezik segítség?

A baleseteket számtalan dolog ki tudja váltani. Ilyen feltétel lehet egy elfáradt sofőr, egy cudar, téli időjárás, a csúszós útfelület is. Ahol a megelőzés csődöt mondott, ott a szakszerű mentésre kell koncentrálni. Ön tudja, hogy mit kell tennie, ha balesetet lát vagy egy baleset részvevőjévé válik?

  1. Az első és legfontosabb dolog az emberéletek mentése. Gondot kell fordítani a sérültek biztonságba helyezésére és az elsősegély tanfolyamon tanultak alapján a sérültek állapotának stabilizálására. A mentők kiérkezéséig ügyelni kell a sérültekre.
  2. A mentők mellett a rendőrséget is értesíteni kell, hiszen ők fogják majd elvégezni a helyszínelést. Szintén ügyelni kell arra, hogy a helyszínt lehetőség szerint érintetlenül adják át a hatóságnak, a bizonyítékok, nyomok megőrzésével.
  3. Kisebb koccanások esetén nem fontos a rendőrséget értesíteni. Amennyiben két jármű ütközött, a kárrendezéshez szükséges dokumentumokat is ki kell tölteni a helyszínen. Ennél a pontnál kell elővenni a kék-sárga baleseti bejelentő lapot.
  4. Végül az autómentő hívása következik, amivel a mozgásképtelen jármű elszállítása történhet meg. Az autómentést végző csapat a hívó leírása alapján és célzott kérdések segítségével pontosan el tudja dönteni, hogy milyen eszközzel készüljön és milyen járművel induljon el a megadott helyszínre.
Autómentés, darus autmómentés

Az autómentő nem hagyja csávában

Akár hagyományos, tréleres mentésre van szükség, akár a speciálisabb, darus autómentésre van igény, bízhat abban, hogy érkezik a segítség. Miért nem kell aggódnia amiatt, hogy a járműve nem jut el az Ön által megadott autószerelő műhelybe?

  • A mentés feltételei közé tartozik a jól felszerelt géppark és a hiánytalan eszközpark. A tréleres vagy darus járművek kezelése, a mentéshez szükséges tapasztalat a kollégáink kisujjában vannak. Alkalmazkodni tudunk az eltérő szállítási igényekhez is.
  • A csapatunk fel van készülve arra, hogy szinte bármilyen helyszínen tud mentést végezni. Az autómentő járművek és a találékony kollégák együtt képesek áthidalni az első látásra megugorhatatlannak tűnő akadályokat is. A nehezen hozzáférhető helyek, a beragadt, elakadt járművek sem jelentenek problémát. Kreatívan, hatékonyan, biztonságosan, gyorsan tudunk dolgozni.
  • Jól tudjuk, hogy egy ilyen jellegű mentés sürgősségi helyzetet jelent, mert nemcsak a balesetes járművek és a sofőrök, utasok várnak segítségre, hanem a forgalom többi résztvevője is szeretne minél előbb tovább haladni.
  • A szokatlan szituációk, a speciális feladatok, a napszakok vagy az időjárási körülmények sem adnak okot arra, hogy a csapatunk meghátráljon. A munkánkat körültekintően, hatékonyan tudjuk végezni. Ez azt jelenti, hogy ügyelünk arra, hogy munka közben ne ejtsünk további sérüléseket a járművön, hacsak az nem elkerülhetetlen a mentés érdekében.
  • Segítünk visszaállítani a közlekedési biztonságot és hozzájárulunk ahhoz, hogy a forgalom ismét zavartalanul működhessen ott, ahol a baleset, elakadás történt.

A darus autómentést bárhol, bármikor meg tudja rendelni tőlünk. A csapatunk fel van készülve arra, hogy bármikor riaszthatják egy mentés helyszínére, ennek köszönhetően valóban éjjel és nappal, hétköznap és hétvégén is elérhetőek vagyunk. Hívjon minket késlekedés nélkül, ha daru hiányában nem lehet elvégezni a balesetes jármű mentését!

Autómentés, darus autmómentés

További bejegyzéseink

Hogyan változnak az autómentés árak?

Hogyan változnak az autómentés árak?

Autómentés közben gyakran felbukkan az autómentő tréleres vagy darus változata, mert közlekedési baleseteknél általában nélkülözhetetlen a jelenléte. A közúti balesetek azok közé az esetek közé tartoznak, amik rendszeresen bekövetkeznek és többnyire valamilyen...