Hogyan várhatja biztonságban az autómentőt az autópályán?

Autómentő szolgáltatásunk 0-24 óráig elérhető. Csapatunk igyekszik a lehető leghamarabb a helyszínre érni és gondoskodni a jármű elszállításáról. 

Bárkivel előfordulhat, hogy autómentő segítségére van szüksége, hiszen sajnos akármilyen óvatosan vezet valaki, történhetnek balesetek – akár más hibájából is -, de felléphet váratlan műszaki hiba is. Ez mindenképpen kellemetlen helyzet, de jó tudni, hogyha autópályán történik a baj, akkor még veszélyes is lehet! Az alábbiakban az ilyen esetekhez adunk néhány hasznos tanácsot. 

Amennyire csak lehet, húzódjon le! 

Ha vannak előjelei annak, hogy gond lesz az autóval, akkor kapcsolja be a vészvillogót és húzódjon a leállósávbaA legjobb, ha sikerül elaraszolni a legközelebbi pihenőig és ide bekanyarodni, mert itt sokkal nagyobb biztonságban lesz, ráadásul segítséget is hamarabb kaphat, főleg, ha könnyen javítható hibáról van szó. 

Ha csak a leállósávig jut el: az első az emberi biztonság!

Ha nem sikerült eljutni a pihenőig, és csak a leállósávban tud megállni, akkor is az első lépés a vészvillogó bekapcsolása legyen! A leállósáv sajnos veszélyes hely, ezért ilyenkor mihamarabb gondoskodni kell róla, hogy saját magát és az utasokat biztonságba helyezze. Mindenki az anyósülés irányába szálljon ki, és menjen biztonságos távolba a járműtől, de mindenképpen a védőkorlát mögé! Szigorúan tilos az autóban ülve várni a segítséget! 

Elakadásjelző, láthatósági mellény, autómentő 

Legalább 150 méterre a jármű helyétől tegye ki az elakadásjelző háromszöget, illetve mindenki vegyen fel láthatósági mellényt! Ezután következzen az autómentő hívása. Fontos, hogy minél pontosabban határozza meg a helyszínt, akár a helyadatok engedélyezésével a telefonon. Mindenkinek, aki vezet, célszerű elmentenie egy megbízható autómentő telefonszámát, például cégünkét, ugyanis tőlünk gyors és szakszerű segítségre számíthat a nap bármely órájában. 

Reméljük, hogy a fentiek segítenek abban, hogy biztonságban várhasson minket, ha szüksége van ránk. Amennyiben szeretné igénybe venni szolgáltatásunkat, hívjon minket bizalommal, csapatunkra számíthat! 

További bejegyzéseink

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

Senki nem szeret arra készülni, hogy az utazás darus autómentéssel ér véget, mégis jó tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval. Ezeket mutatjuk be a következőkben! Az autómentés kritikus szerepet játszik a közúti közlekedésbiztonságban, azonban akadnak olyan...

A felkészülés és az autómentés árak

A felkészülés és az autómentés árak

A felelős autós közlekedés része, hogy mindig van egy vészforgatókönyv. Mutatjuk, mire érdemes figyelni és mit érdemes tudni az autómentés árát illetően! Az autómentés létfontosságú szolgáltatás, amelyre bármikor szükség lehet, ha úton vagyunk. Mindannyian szeretjük...