Darus autómentés 0-24-ben!

darus autómentés

Autómentés daruval is!

A darus autómentésre szerencsére csak bizonyos esetekben van szükség, ám akkor mindenképp ezt a megoldást kell választani!

Az autómentést a leggyakrabban a szokásos trélerrel oldják meg, amelyre csak fel kell húzni az autót, rögzíteni, és már szállítható is. Ennek azonban feltétele az, hogy az autó a kerekein áll, és képes gurulni, ami nem minden esetben igaz; ilyenkor a darus autómentő jelenti a probléma kulcsát.

Egy darus autómentő alapvetően arra szolgál, hogy a mozgásképtelen járműveket fel tudja emelni, majd elszállítani javításra, illetve tárolásra. Az ilyen járművek sokfélék lehetnek a berozsdásodott fékrendszerű veteránautóktól kezdve az árokba borult járművekig, de természetesen számos más esetben is szükség lehet darus autómentésre, és nem csak autóknál.

A darus autómentés számos esetben jelenti a jobb – vagy ami azt illeti, az egyetlen – megoldást egy sérült gépjármű elszállításához.

Darus autómentés bajba került sofőröknek

A darus autómentést gyakran hívják balesethez. A baleset nappal és éjszaka is bekövetkezhet, egyáltalán nem mindegy, mikor és hogyan ül autóba valaki.

Autóba ülni együtt jár a baleset kockázatával is. A nappali és az éjszakai autósok is veszélyben vannak, de sötétedés után megnő a balesetek száma. Mintegy 20%-kal több karambol történik éjszaka, mint nappal, 3-4-szer több, mint világosban.

Éjjeli kockázatok autózás közben

Az éjszakai balesetek nagyobb számának oka nem más, mint a rosszabb látási viszonyok, de ezen kívül még egyéb tényezők is közrejátszanak. Az autósiskolákban többféle környezetben is kötelezően teljesítendő óraszámot vezetnek a tanulók. Az éjszakai vezetés is szerepel a gyakorlati követelmények között, ám ennek időtartama elég csekély. Ez azt eredményezi, hogy a friss jogosítvánnyal rendelkező autósok minimális éjszaki rutinnal kerülnek ki az autópályára, ami megnöveli a baleset kialakulásának esélyét.

Az éjszakai autópályán az autóst elvakítja a szemből érkező járművek fényszórója, a sötétben pedig sokkal kevésbé tudja a jármű környezetét felmérni. A sofőr kevesebbet lát az útból, az autó körül is beszűkül a tér. Emiatt nehezebb elkerülni egy balesetet, nem olyan egyszerű átlátni a baleset elkerüléséhez szükséges opciók sorát.

Éjszaka a sofőr látótere olyannyira lecsökken, hogy csupán 30 vagy 40 fokra korlátozódik. Ilyen körülmények között nem egyszerű megítélni reálisan egy másik jármű helyzetét, sebességét, ahogyan azt sem, hogy mit kellene tenni egy éles helyzetben a baleset elkerülésére. Emiatt a baleset gyakrabban be is következik és kevesebb esetben képesek elkerülni a sofőrök.

darus autómentés árak
darus autómentés árak

Az időjárás és a fáradtság sem a sofőr barátja

Az éjszakai vezetés biztonságát ráadásul további tényezők is csökkentik. Az időjárás a másik rizikófaktor. Különösen télen kell alaposan megfontolni, megéri e sötétben vezetni a jeges, havas utakon vagy a sűrű esőben, havazásban, szélviharban.

A sötétség és az időjárás együttesen már komoly rizikót jelent, ami növeli egy baleset, karambol bekövetkeztének lehetőségét, de itt még mindig nincsen vége a sornak. A fáradtság nagy is óriási szerepe van abban, hogy egy autó épségben és említésre méltó incidensek nélkül jusson el a céljához.

Sokan talán nem egy lapra helyezik a kettőt, de érdemes tisztában lenni azzal, hogy fáradtan vezetni gyakorlatilag ugyanolyan veszélyes, mint alkohol fogyasztását követően. Egy fáradt és egy ittas személy között nincs különbség, hiszen megnő a reakció idejük, másrészt figyelmetlenebbekké válnak és olyan vezetési hibákat ejtenek, amik előbb vagy utóbb balesethez vezetnek. A fáradt sofőröknek maximum kettő órát adnak a szakemberek, ennél tovább nem javasolják az autós közlekedést.

Egy érdekes tényt még fontos megemlíteni: hiába a koffeines italok fogyasztása, ez sajnos egy idő után nem segít, mert a túlzott fogyasztásuk az ellenkezőjét váltja ki. A sofőr reakcióideje ugyanúgy megnő. Tehát kipihent állapotban, rutinnal, megfontoltan vágjon csak neki minden autózásnak!

A csapatunk azzal foglalkozik minden nap, hogy az autósoknak segítséget nyújtson. Váratlan helyzetekben bővelkedik az autózás világa, így Önt is bármikor meglepheti egy műszaki hiba vagy egy baleset. Az ilyen szituációkban fontos a hidegvér megőrzése és a gyors cselekvés annak érdekében, hogy menteni lehessen, ami még menthető.

Az autója tőlünk megkapja a gyors és megbízható mentéshez szükséges szakértelmet, járművet és elhivatottságot is. Haladéktalanul hívja a mi számunkat, ha az út szélén vesztegel a járműve vagy valahonnan ki kell emelni! Az aktuális darus autómentés árainkról érdeklődjön a kollégáknál!

Darus autómentés: gyors, biztonságos segítségnyújtás!

Darus autómentés, magas színvonalon, gyors szolgáltatás, professzionális berendezésekkel, kedvező árak, bármilyen problémát megoldunk!

Legyen szó sérült vagy műszaki hibás jármű elszállításáról, az érintett tulajdonosok közül sokaknak fontos, hogy minél gyorsabb, biztonságosabb megoldást találjanak ehhez. Amennyiben Önnek is számítanak ezek a szempontok, és profikra bízná a feladatot, forduljon hozzánk bizalommal a darus autómentésért!

Cégünk a darus autómentésben élen jár, nálunk minden feltétel adott ahhoz, hogy eleget tegyünk az ügyfelek elvárásainak. A mentéshez megbízható, professzionális eszközöket alkalmazunk, amikkel elkerülhetők a kockázatos helyzetek. A járművek biztonságos körülmények között kerülnek elszállításra, garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz a munkánkkal. Megkeresése után rövid időn belül a helyszínre érkezünk és megkezdjük a mentést.

A hagyományos autómentő tökéletesen működik abban az esetben, ha a menteni kívánt jármű legalább minimálisan mozgásképes, hiszen azt fel kell vontatni a trélerre – persze ennek lehetnek nem várt következményei is. Az esetek egy részében azonban ez nem megoldható, és ilyenkor jön el a darus autómentő ideje.

 

Ha a gépjármű futóműve sérült, akkor nem lehet felvontatni a trélerre, de akkor sem biztos, hogy érdemes ezzel próbálkozni egy nagyobb baleset után, ha nem látszik súlyosabb sérülés, hiszen a helyzet egy apróság miatt is könnyen tovább romolhat, ami megemelheti a javítási költségeket, de a gazdasági totálkár sem lehetetlen. Amennyiben az autó árokba csúszott, felborult, kiégett, mozdíthatatlan, vagy olyan helyen áll, ahová a tréler nem fér be, szintén a darus autómentés a jó megoldás, ráadásul a mentés és a szállítás közben semmi sem sérülhet meg, vagyis nem nő a kárösszeg. Emellett akkor is érdemes a darus autómentést választani, ha nincs baj, hiszen a daru és teherautó kombinációja más szállítási feladatok során is komoly segítséget jelenthet.

Cégünk darus autómentővel segít a bajba jutott autósoknak, és nem csak futóműhiba, vagy súlyos baleset okán; a darus autómentővel minden, az autók elszállításával kapcsolatos problémát meg tudunk oldani, de emellett speciális szállítási feladatokat is vállalunk, amelyekhez darura lehet szükség. Speciálisan felszerelt, darus autómentőnk ügyfeleink rendelkezésére áll, amikor csak szükség van rá: a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhetőek vagyunk, rövid időn belül megérkezünk a megadott helyszínre, áraink ráadásul kedvezőek, tehát mindenképp érdemes bennünket választani!

 

Gyakorlatilag bármi lehet az, amit csak emeléssel lehet megmozdítani, mert egy hagyományos autómentőre képtelenség felhúzni. Ilyen lehet például egy hajó, vagy akár egy utcai árusító pavilon, amit daru nélkül gyakorlatilag lehetetlen sérülés nélkül megmozdítani, vagy tulajdonképpen bármi, ami emelés nélkül mozgásképtelen. Ez persze nem feltétlenül egy darus autómentő hatásköre, de a lehetőség így is adott.

A téli időszakban viszont sajnos megnő a balesetek kockázata, és a csúszós utaknak “köszönhetően” számos autó csúszhat le az útról. Csörlővel kihúzni az árokból gyakorlatilag egyet jelent a további sérülésekkel, hiszen az autó kontrollálatlanul csúszhat neki bárminek, ám daruval emelve ennek lehetősége minimalizálható. Érdemes tehát ilyenkor a darus autómentést választani a hagyományos helyett, mert ezzel elkerülhető a még magasabb javítási költség.

Ha olyan helyzet áll elő, amikor a hagyományos autómentés nem opció, és darus autómentőre lenne szükség, cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a darus autómentéssel kapcsolatban, illetve, ha szüksége lenne a segítségünkre, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

További bejegyzéseink

Hogyan változnak az autómentés árak?

Hogyan változnak az autómentés árak?

Autómentés közben gyakran felbukkan az autómentő tréleres vagy darus változata, mert közlekedési baleseteknél általában nélkülözhetetlen a jelenléte. A közúti balesetek azok közé az esetek közé tartoznak, amik rendszeresen bekövetkeznek és többnyire valamilyen...