Autómentő éjjel nappal

Mit tehet, ha autómentőre van szüksége?

autómentő budapest

Olykor a legnagyobb odafigyelés is kevésnek bizonyul és csak egy autómentő segíthet, ilyenkor jövünk mi. Legyen szó műszaki hibáról vagy balesetről, ránk számíthat!

Az autós közösség tagjai pontosan tudják, hogy az utakon bármi történhet, ugyanakkor számos kellemetlen helyzetet egyedül is meg lehet oldani. Egy kis talpraesettség ugyan mindig jól jön, de azért nem árt, ha kéznél van néhány praktikus eszköz és persze kötelező tartozék. Ha azonban szerencsétlenül alakulnak a dolgok, a profi autómentés az egyetlen kiút. Nézzük, mi az, amit érdemes vész esetére az autóban tartani és hogyan lehet kezelni az igazán problémás helyzeteket!

Tartozékok, amik nélkül nem érdemes útnak indulni

Bár a KRESZ szerint összesen két tartozék minősül kötelezőnek, jobb felkészültnek lenni, mint tanácstalanul állni az út szélén. Ami semmiképpen sem maradhat el, az a mentődoboz és az elakadásjelző háromszög, és bár valójában csak az utóbbi hiányában jár büntetés, könnyű belátni, hogy néhány alapvető orvosi eszköz birtokában súlyos esetekben is van mihez nyúlni. Mi az, amivel ajánlott kiegészíteni a kötelező tartozékokat?

A biztonság nélkülözhetetlen eszköze a láthatósági mellény, ezen felül érdemes felkészülni a legkülönfélébb helyzetekre, ennek megfelelően pedig jó, ha van vontató kötél, indítókábel, emelő és pótkerék, meg természetesen néhány alap szerszám, például fogó és csavarhúzó. Ezeket értelemszerűen használni is tudni kell, de ha kéznél vannak, az már fél siker, hiszen a segítőkész autóstársakra is lehet számítani.

Amikor hiába a felkészültség, autómentőre van szükség

Sajnos akadnak helyzetek, amiket nem lehet profi segítség nélkül megoldani, autómentőből Budapest közelében azonban rengeteg van, és ha nincs elmentve egy telefonszám, joggal merülhet fel a kérdés, hogyan érdemes választani. Vegyük sorra, hogy melyek az igazán jó szakemberek ismérvei!

  • Az első mindjárt a gyorsaság, hiszen ha az ember nem siet sehova, természetesen akkor is a lehető leghamarabb szeretne a kellemetlen szituáció végére érni, biztonságban tudni utastársait és magát az autót is.
  • A szakértelem és tapasztalat elengedhetetlen, az ugyanis nem kérdés, hogyha autómentésre kerül sor, nem lehet kizáró ok egy ismeretlen modell vagy technológia, megoldást kell találni mindenre.
  • Ugyanígy a felszereltségnek is van jelentősége, gyakran például csak a darus autómentés segíthet, de a helyszínen is adódhatnak váratlan helyzetek, amiket csak megbízható eszközök birtokában lehet megoldani.
  • Szintén fontos a rugalmasság, egy jó cégre tényleg bármikor lehet számítani, az éjszakai órákban, de akár hétvégén, sőt, ünnepnapokon is, hiszen tudjuk jól, hogy itt nem lehet időzíteni.
  • Végül ne feledjük az autómentés árakat, mert bár az eddig felsoroltak élveznek prioritást, amikor az embernek várhatóan szerviz költségekkel is kell számolnia, a korrekt díjszabás is fontos szempont.
autómentő budapest
autómentő budapest

Mire lehet számítani, ha segítséget kell kérni?

Az első és egyben legfontosabb dolog, hogy el kell fogadni, aki a vonal túlsó végén van, nem azért tesz fel számtalan kérdést, hogy tovább húzza az időt és felőrölje a bajba jutott autósok idegeit. A szakszerű segítséget csak úgy lehet garantálni, ha az autómentő pontosan tisztában van a probléma jellegével és súlyosságával, de a szakember számára információval szolgál a jármű típusa és persze a pontos helyszín is.

Ha hozzánk fordul segítségért, biztos lehet benne, hol bárhol, bármikor kihúzzuk a csávából, szakértelmünk legjavával és egy korszerűen felszerelt járművel érkezünk a helyszínre. Autómentés Budapesten, korrekt árakon, megbízhatóan – ez az, amire számíthat tőlünk, forduljon hozzánk bizalommal!

Egy autómentő, ami kiemeli a bajból

Az egyik autómentő céget az különbözteti meg a másiktól, hogy mennyire van felkészülve egy mentés szintjeire. A balesetekben bármi megtörténhet.

Menteni, de nem mindegy, hogy mivel és hogyan

A járművek és a sofőrök is nagyon könnyen kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor segítség nélkül nem tudnak tovább jutni vagy kikerülni a bajból. Egy járművet érhet baleset az időjárás, a megváltozott látási viszonyok miatt, a sofőrök hibájából, de az is előfordulhat, hogy csak lerobbannak az autók.

Az autókat a legtöbbször elég elvontatni, illetve elszállítani egy autószerelő műhelybe, ahol felmérik a károkat és lehetőség szerint ki is javítják azokat. Ez jelenti az egyszerűbb és az általánosabb forgatókönyvet. Az egyszerű vontatás vagy trélerre pakolás csak akkor válik be, ha a jármű könnyen hozzáférhető. Amennyiben a hozzáférhetőségét akadályozza az autó elhelyezkedése, az állapota, speciális módszerhez kell folyamodni. A darus autómentés ilyen szituációkban kap főszerepet.

Autómentés Budapest, Autómentő
Autómentés Budapest, Autómentő

A daru kiemel a csávából

A probléma ott kezdődik, hogy darus autómentő járművel nem rendelkezik minden, járműmentésre szakosodott cég. Mi ennek az oka? A darus mentőt meg is kell vásárolni, helyet is kell neki biztosítani és gondoskodni kell a karbantartásáról. Ezen kívül a daru kezelése is csak szakmai tudással és rutinnal tud megvalósulni.

A darus mentések általában a legsürgősebb kategóriába sorolható helyzetek. Az egyik változatnak azok a helyzetek felelnek meg, amikor valahonnan ki kell emelni a járművet. Az autó árokba borult, felborult az úton és nem lehet a hagyományos eszközökkel elmozdítani. A másik verzió az, amikor az autó egyszerűen csak nem mozdul, mert műszaki hiba lépett fel nála, viszont akadályozza a forgalmat és sürgősen el kell távolítani.

 

Az utóbbi szituációba számtalan okból kerülhet egy autó.

  • Az elektromos autók, hybrid járműveknél elég, ha csak lemerülnek és nem lehet őket mozdítani se előre, se hátra.
  • A hagyományos, benzines autóknak elveszhet a kulcsa vagy éppen a zárt autóban maradt.
  • A járművet feltörték és olyan módon rongálták meg, hogy lehetetlenné vált vele a közlekedés. Egy sérült gyújtáskapcsoló és blokkolt kormányzár kombinációja már elegendő ahhoz, hogy daruért kiáltson az autós.
  • A sérült futómű, meghibásodott sebességváltó vagy a kitört kerék szintén kormányozhatatlanná teszi a járművet, amihez a platós autómentő nem elég.

A darus mentés lényege, hogy a valamilyen módon elakadt járművet nem kell további mozgatással biztonságba helyezni. Az emelés megóvja az autót attól, hogy még több kár keletkezzen benne, illetve attól, hogy a meglévő sérülések súlyosabbak legyenek.

Daruval könnyebb a mentés és nincs további sérülés

A daruval felszerelt autómentő használatának egyértelmű előnye, hogy gyorsan el tudják végezni a mentést. Ahol indokolt ennek a módszernek a használata, ott szakszerű mentéssel megtörténik a jármű emelése, biztosítása és el lehet indulni vele az autószerelőhöz. Minél modernebb a daru, annál több helyzetben lehet bevetni és annál hatékonyabb.

A budapesti autómentést éjjel és nappal is ugyanolyan profin és elhivatottan végezzük. Minden autó számíthat ránk, ha elakadt valahol baleset vagy műszaki hiba miatt. Nemcsak a vészhelyzetekhez tökéletesen felszerelt eszközparkunk miatt érdemes pont minket hívni, de a gyorsaságunkkal és a nyugodt hozzáállásunkkal is le tudjuk rövidíteni a vesztegelés perceit. Amennyiben úgy érzi, hogy pont ránk van szüksége a bajban, megtalálja minden elérhetőségeinket a honlapunkon. Valóban bármikor hívhatja a csapatunkat!

Autómentés Budapest, Autómentő

Autómentés árak: korrekt díjért cserébe, szakszerű mentés!

Autómentés árakban verhetetlenek vagyunk. Korrekt, megfizethető díjért cserébe a legjobb kezekben tudhatja a gépjárművét, válasszon minket bizalommal!

Ha autómentésre van szükség, sokan mindenképp profikra bíznák a feladatot, hiszen tapasztalt, gyakorlott szakemberek közreműködésével nem történhet baj az elszállítás során. Egyesek azt gondolják, hogy a szakszerű munkának megvan az ára, ezért mindenképp magas költségekkel számolnak. Ha bennünket választanak a bajba jutott autósok, nem kell aggódniuk a pénzügyek miatt!

Csapatunk folyamatosan igyekszik olyan autómentés árakat biztosítani az ügyfelek, amik bárki számára könnyedén megfizethetők. Ezzel a legfőbb célunk az, hogy a szolgáltatásunk széles körben elérhetővé váljon. Nálunk nem kell mélyen a pénztárcába nyúlni a szakszerű munkáért, kedvező autómentés árainkért a maximumot nyújtjuk.

Weboldalunkon bővebb információkat is találhat rólunk, szolgáltatásainkról. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

autómentés

További bejegyzéseink

Hogyan változnak az autómentés árak?

Hogyan változnak az autómentés árak?

Autómentés közben gyakran felbukkan az autómentő tréleres vagy darus változata, mert közlekedési baleseteknél általában nélkülözhetetlen a jelenléte. A közúti balesetek azok közé az esetek közé tartoznak, amik rendszeresen bekövetkeznek és többnyire valamilyen...

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

Senki nem szeret arra készülni, hogy az utazás darus autómentéssel ér véget, mégis jó tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval. Ezeket mutatjuk be a következőkben! Az autómentés kritikus szerepet játszik a közúti közlekedésbiztonságban, azonban akadnak olyan...