Autómentés télen? Mit tehet az autós és az autómentő?

Az autómentésre szakosodott cégek nem pihennek télen sem. Ilyenkor is megszólal a segélykérő telefon, mert ez az évszak is tartogat kihívásokat az autósok számára.

Téli nehézségek az utakon

A nyár a tomboló forrósággal állítja kihívás elé a közlekedés szereplőit, ugyanígy a télnek is megvannak a maga buktatói. Milyen problémákkal kell szembenéznie annak, aki volán mögé ül egy tipikus téli napon? Habár a telek már nem olyanok, mint a régi idők hideg évszakai, az időjárás még jócskán tartogat meglepetéseket.

A téli gumikat nem véletlenül kell elővenni tartósan hét fok alatt. A jobb tapadással rendelkező autógumik képesek a csúszós, nedves, könnyen jegesedő utakon megkapaszkodni.

A csúszkálás egyike a balesetek fő okozójának. Az autós hiába tapasztalt vagy óvatos sofőr, a féktávolság ilyenkor megnő, könnyebb elveszíteni a jármű fölött az irányítást, a jármű pedig balesetet szenvedhet.

A látási viszonyok romlása egy felkészült sofőr és egy kiváló műszaki állapotú autó dolgát is meg tudják nehezíteni. A hófúvás, a korai sötétedés vagy a köd is képes megnövelni a balesetek bekövetkeztének a kockázatát.

Végül a jeges hideg, az alacsony hőmérséklet maga is el tud bánni az autóval. Hogyan? A mínuszok bizony képesek kikezdeni az alkatrészeket. Főleg az akkumulátor van kitéve az amortizációnak. Ebben az alkatrészben ugyanis a hideg hatására olyan kémiai folyamatok aktivizálódnak, amik rontják a teljesítményt vagy még rosszabb. Az akkumulátor mellett a folyadékok is reagálnak a nulla fok alatti hőmérsékletre. Képesek megfagyni és ezzel kárt okozni a járműben.

Autómentés

Téli felkészülés, megelőzés

Mit tehet az autós, ha szeretné plusz költségek, balesetek nélkül megúszni azt a néhány hónapot, amit a tél kimért ránk? Természetesen nem kell a garázsba zárni az autót és arra sincsen szükség, hogy lassan araszoljon az úton, feltartva a többi közlekedőt.

Az autómentőt kevesebbet kell hívni, ha teljesen felkészülten és mindig figyelmesen vág neki az útnak. Az ünnepi időszakban több baleset történik. Az emberek stresszesek, figyelmetlenebbek és gyakrabban ülnek volán mögé akár alkoholfogyasztást követően is.

Az autót készítse fel maradéktalanul a télre, kezdve az ellenőrzéstől, a gumicserén át a télre specializált folyadékok beszerzéséig és feltöltéséig! Az információ is hatalmas támogatást jelent egy autónak. Figyelje az utakkal, közlekedéssel kapcsolatos tájékoztatást és kövesse rendszeresen az időjárással kapcsolatos híradásokat is!

Ellenőriztesse az akkumulátor teljesítményét! Senki sem szeretné, ha cserben hagyná egy megbízhatatlan alkatrész. Fűtés, zene, világítás, indítás, nem mindegy, hogy van e hozzá elég áram.

Az utakon vezessen kicsit lassabban, váltson nyugodtabb stílusra, az autóversenyzős kormánymozdulatoknak nem most van itt az ideje. A motorfékre váltás szintén ki tudja húzni a csávából.

Legyen az autóban bika kábel, jégkaparó, elsősegély csomag, hólánc , takaró és seprű, pótgumi, telefontöltő, valamint jégoldó, na és egy megbízható autómentő száma is!

Autómentés

A téli autómentés kihívásai

Az autómentéssel foglalkozó cégek ilyenkor többször vethetik be a darus autómentést. Az árokba borult, felborult járművek látványa nem ritka a téli hónapokban. A mentésre szakosodott csapat téli munkához alkalmas járművekkel, kiváló műszaki állapotú autókkal indulhat csak útnak.

A hideg miatt ilyenkor nagyobb a versenyfutás az idővel, a rossz látási viszonyok miatt nehezebben lehet kiszúrni egy járművet az út mentén. Figyelni kell, hogy a mentés nehogy maga is balesetbe torkolljon.

Mi felkészültünk idén is, Önnek csak hívnia kell minket!

További bejegyzéseink

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

Senki nem szeret arra készülni, hogy az utazás darus autómentéssel ér véget, mégis jó tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval. Ezeket mutatjuk be a következőkben! Az autómentés kritikus szerepet játszik a közúti közlekedésbiztonságban, azonban akadnak olyan...

A felkészülés és az autómentés árak

A felkészülés és az autómentés árak

A felelős autós közlekedés része, hogy mindig van egy vészforgatókönyv. Mutatjuk, mire érdemes figyelni és mit érdemes tudni az autómentés árát illetően! Az autómentés létfontosságú szolgáltatás, amelyre bármikor szükség lehet, ha úton vagyunk. Mindannyian szeretjük...