Nekünk nem kihívás az autómentés mélygarázsból

Az autómentés mélygarázsból egyike azoknak a trükkös mutatványoknak, amik sok cégen könnyen kifognak. Mi egy ilyen szituációban is eredményesen tudunk helyt állni.

Egy járművet nem elég megvásárolni, karban is kell tartani, illetve egyéb módon vigyázni rá. Sajnos vannak esetek, amiket a legnagyobb elővigyázatosság mellett sem lehet kikerülni. Ilyen szituáció egy baleset, ami a másik fél hibájából vagy az időjárás miatt következik be.

A járművek bajba kerülhetnek az utakon, a városban, vidéken, de akár még egy garázsban is érheti őket meglepetés. Nem is olyan ritka dolog, hogy egy autót egyenesen a garázsból kell kimenteni. A megoldás elsőre talán könnyűnek tűnik, de nem véletlenül fog ki az eset a legtöbb autómentő csapaton.

Autómentés mélygarázsból

Milyen veszélyeket rejt egy garázs?

A garázst alapvetően a biztonsággal társítjuk, ahol a jármű védve van az őt fenyegető veszélyek elől. Egy zárt, fedett és jobb esetben őrzött helyen, ahol modern biztonsági rendszerek működnek, mégis mi baj érheti a járművet, ami miatt speciális szolgáltatást kell igénybe venni?

A mélygarázsoknak megvan az a hátránya, hogy egy járművet eltávolítani nagyobb kihívást jelent, mint egy hagyományos, kültéri parkolóból. Miért lenne erre szükség? Az autók lerobbanásának oka az esetek nagy százalékában az akkumulátor lemerülésére, illetve meghibásodására vezethető vissza. Egy autóban hagyott kulcs vagy váratlan műszaki hiba szintén maradásra tudja kényszeríteni a járművet.

A logikus lépés az, hogy az autót szerelőműhelybe kell vinni, ahol azonosítják a problémát, majd kijavítják azt. Igen ám, de csak kevés esetben lehet a szerelést helyszínen végigcsinálni. Egy tréleres vontató helyszíntől és körülményektől függően tudja csak megközelíteni a vesztegelő járművet.

Beragadt a sebességváltó, beragad a kézifék, oszlopnak ütközött a jármű, elektronikai hiba lépett fel, a fedélzeti számítógép összezavarodott vagy égve maradt fényszóró miatt is speciális kimentésre lehet szükség.

Autómentés mélygarázsból

Segít a darus kiemelés 

A klasszikus autómentő jármű sajnos a szűkre szabott mélygarázsban nem tud manőverezni, megközelíteni az autót és kivontatni azt onnan. Az alacsonyabb mennyezet, a garázsban sorakozó többi jármű, a szűk közlekedők miatt más alternatívák jöhetnek szóba. Mik ezek?

Az autómentő cég eszközparkja fog dönteni a kérdésben. Szokás alacsonyabb, kisebb méretű trélert, illetve villás járművet használni, de gyakori választás a darus autómentő is. A cél, hogy se a helyszínben, se a többi parkoló autóban és az elakadt járműben se essen kár a mentés folyamán. Sokszor a mentőcsapat ügyességén és technikáján múlik a siker.

A mentéshez fel kell mérni a terepet, egyeztetni kell a helyszínen lévő illetékesekkel és persze az autó tulajdonosával is. Hol van a helyszín, milyen autó és milyen típusú meghibásodás vár a mentőkre? Persze előfordulhat, hogy elegendő az akkumulátor bebikázása is és nincs szükség kimentésre.

A mentőjárművel a rögzítést követően óvatosan ki kell emelni az autót, anélkül, hogy a tevékenység bármilyen, plusz anyagi kárral együtt járna. Ezután már csak az előre egyeztetett autószerelő műhelyt kell célba venni.

A fővárosban működő autómentő cégünk helyben és vidéken is a rendelkezésére áll minden autósnak. A csapatunk számos mentésben, vontatásban segédkezett már, a jelentős szakmai tapasztalat mellett pedig korszerű és hiánytalan gépparkkal is tudjuk segíteni a járművek mentését.

Haladéktalanul tárcsázza a honlapunkon szereplő telefonszámot, ha szeretné, hogy az autója gyorsan és további sérülések nélkül kerülne biztonságba!

További bejegyzéseink

Hogyan változnak az autómentés árak?

Hogyan változnak az autómentés árak?

Autómentés közben gyakran felbukkan az autómentő tréleres vagy darus változata, mert közlekedési baleseteknél általában nélkülözhetetlen a jelenléte. A közúti balesetek azok közé az esetek közé tartoznak, amik rendszeresen bekövetkeznek és többnyire valamilyen...

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

A darus autómentés szerepe a közlekedésbiztonságban

Senki nem szeret arra készülni, hogy az utazás darus autómentéssel ér véget, mégis jó tisztában lenni néhány alapvető tudnivalóval. Ezeket mutatjuk be a következőkben! Az autómentés kritikus szerepet játszik a közúti közlekedésbiztonságban, azonban akadnak olyan...

A felkészülés és az autómentés árak

A felkészülés és az autómentés árak

A felelős autós közlekedés része, hogy mindig van egy vészforgatókönyv. Mutatjuk, mire érdemes figyelni és mit érdemes tudni az autómentés árát illetően! Az autómentés létfontosságú szolgáltatás, amelyre bármikor szükség lehet, ha úton vagyunk. Mindannyian szeretjük...